Tannkirurgi

Her blir du og tennene 
dine tatt varsomt vare på i behagelige omgivelser. 
Vi tilbyr alt av tann- og munnhulebehandlinger, 
og best av alt – du slipper 
å vente i kø.

Vurdering/behandling oralmedisinske problemer

Første steget i behandling er å vurdere tilstand og utrede hvilke problemer som ligger til grunn for ubehag. Vår allmennmedisinske bakgrunn gir oss evnen til å se problemene fra flere vinkler, og du får en mer helhetlig vurdering av situasjonen din.

Etter vurderingen stiller vi en diagnose, og planlegger behandling ut i fra denne diagnosen.

Fjerning av tenner/røtter

Dersom en tann eller tannkjøttet rundt er så ødelagt at den ikke kan repareres, bør tannen fjernes. Da unngår du videre smerter, og at det går infeksjon i såret. Vanligvis fjernes tannen enkelt, men noen ganger må vi foreta en kirurgisk fjerning. Å trekke en tann er ikke noe å grue seg til. Vi forklarer nøye hva vi skal gjøre, og det er en helt vanlig prosedyre.

Kirurgisk fjerning av retinerte og delretinerte tenner/dyptliggende røtter og visdomsjeksler

Retinerte tenner er tenner som ikke har vokst helt gjennom slimhinnen i munnen. Spesielt visdomsjeksler er utsatt for dette. Retinerte tenner er spesielt utsatt for karies og infeksjoner, derfor kan det være fornuftig å fjerne dem. Denne typen kirurgisk fjerning av tenner er en helt vanlig prosedyre, og gjennomføres vanligvis med lokalbedøvelse.

Apicectomi av tenner

Dersom en rotfylling ikke er tilstrekkelig, gjennomfører vi en rotspissamputasjon, en såkalt apicectomi. Dette innebærer at vi fjerner betennelsesvev rundt tannroten og forsegler rotkanalen med en ny fylling. Da hindrer vi at en ny infeksjon oppstår i roten.

Cystektomi

Kjevecyster kan oppstå ved betennelser i tannroten, eller fra bløtvevet rundt tannkronen på retinerte tenner. Dette er egentlig ganske vanlig. Behandlingen innebærer ofte at vi fjerner problemtannen i tillegg til cysten, og vi foretar også rotspissamputasjon dersom tannrøttene er involvert.

Innsetting av implantater

Det kan hende at du må erstatte en tann eller flere, og det er vi eksperter på her. Vi vet at manglende tenner kan påvirke humør og livsglede, og ikke minst næringsinntaket. Manglende tenner kan rett og slett være et helseproblem. Hos oss kan du få både delproteser og helproteser, og alle er laget for å vare resten av livet.

Pre-protetisk kirurgi (inkl. benoppbygging og sinuslift)

Når du skal sette inn tannproteser, må vi noen gang gjøre munnen klar for de nye tennene. Det kan være å bygge opp kjevebenet, reparere tannstillinger og flytte/rotere tenner. Denne behandlingen sørger for at du smiler enda finere etter at implantatene er på plass.

Vurdering/biopsi slimhinneforandringer

En rekke sykdommer kan påvirke slimhinnen i munnhulen. Vi vurderer om det er nødvendig å gjøre noe med tilstanden, og utfører biopsi dersom det er nødvendig.

Vurdering/behandling av TMD

TMD står for temporomanibulær dysfunksjon, og brukes om en samling kliniske problemer som involverer tyggemuskulatur eller kjeveleddet. I mange tilfeller kan denne typen problemer løses ved muskeløvelser og bittskinne, men i visse situasjoner trengs det kirurgi. Dette vurderer vi og utfører behandlingen det er behov for.

Blottleggelse av retinerte tenner

Tenner som ikke er kommet helt frem, spesielt visdomstenner, trenger ikke alltid fjernes. Vi utfører blottlegging av slike retinerte tenner, som ganske enkelt betyr at vi løfter dem fri av tannkjøttet slik at de ikke skaper problemer.

Tannkjøttkirurgi

Vi foretar alle typer kirurgi i tannkjøttet. Det kan være at tannkjøttet er utsatt for sykdom, eller at du ønsker en estetisk operasjon dersom du for eksempel synes du viser for mye tannkjøtt når du smiler.
Vi har åpent etter avtale 
Ta kontakt for konsultasjon eller time
Besøksadresse
Karmsundgata 59B,
5531 Haugesund
Telefon
52 72 20 00
facebook-official